ΜΕΝΟΥ
Καλάθι

Χρήσιμα άρθρα RSS Feed

02 Ιαν Ρήξη Στροφικού Πετάλου του Ώμου | Orthomedicare
orthomedicare 0 2134
Ο όρος «ρήξη στροφικού πετάλου του ώμου» αναφέρεται στην διακοπή της συνέχειας κάποιου ή κάποιων από τους τένοντες του ώμου. Συμβαίνει μετά από κάποιον τραυματισμό υψηλής βίας ή μετά από την συσσώρευση επαναλαμβανόμενων μικροτραυματισμών. Επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχει εκφύλιση των ιστών, μπορεί η ρήξη να συμβεί και με μικρότερης βίας τραυματισμ..
03 Μαρ Αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο
orthomedicare 0 6441
Το αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο περιγράφει μια σειρά από συμπτώματα στην περιοχή του αυχένα αλλά και στην εν γένει γύρω περιοχή (ώμοι, ωμοπλάτες, άνω κορμός), που προκαλούνται από παθήσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Το 60-70% του πλυθησμού κάποια στιγμη της ζωής του θα αποκτήσει συμπτωματολογία απο την περιοχή του αυχένα. Η συχνότητα ..
24 Φεβ Κύστη Baker - Ιγνυακή Κύστη
orthomedicare 0 4226
Η κύστη Baker είναι κύστη που βρίσκεται στην ιγνυακή κοιλότητα, στο πίσω μέρος του γόνατος. Τις περισσότερες φορές μία αντίστοιχη κύστη είναι μικρή και ανώδυνη και δεν γίνεται καν αντιληπτή. Κάποιες φορές, ωστόσο, η κύστη αυτή μεγαλώνει υπερβολικά και γίνεται επώδυνη για τον ασθενή, οπότε απαιτείται η θεραπεία της.Τι την προκαλεί;Η κύστη στην ι..
05 Οκτ Νόσος Του Scheuermann
orthomedicare 0 4600
Η νόσος του Scheuermann, αποτελεί μια αγνώστου αιτιολογίας εκφυλιστική ασθένεια που εμφανίζεται κυρίως κατά την εφηβική ηλικία. Χαρακτηρίζεται από διαταραχή στην ανάπτυξη των σπονδύλων και των μεσοσπονδύλιων δίσκων και εμφανίζεται στη θωρακική αλλά και στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Σε αρχικά στάδια εμφάνισης της νόσου η αυξημένη κύφωση..
16 Ιουλ Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Συμπτώματα και θεραπεία
orthomedicare 0 7643
Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονώδης πάθηση της σπονδυλικής στήλης που εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία, συνήθως μεταξύ 15 και 30 ετών. Δεν είναι σπάνιο νόσημα και υπολογίζουμε ότι υπάρχουν στη χώρα περίπου 25.000 ασθενείς. Τυπικά, η νόσος παρουσιάζεται σε νέους άνδρες που παραπονούνται αρχικά για "πιάσιμο" στην πλάτη και πόνο χα..
21 Μαΐ Αρθρίτιδα Μείζωνος Πολυγώνου
orthomedicare 0 3704
Η βασική άρθρωση του αντίχειρα (καρπομετακάρπια) είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα στον αντίχειρα να έρχεται απέναντι (κίνηση αντίθεσης) από τα υπόλοιπα δάκτυλα και να συνεργάζεται με αυτά προκειμένου να εκτελεστούν όλες οι σύνθετες κινήσεις του χεριού.Η άρθρωση αυτή, λόγω της πολύ μεγάλης κινητικότητας και χρηστικότητάς της, οδηγείται σε γρή..
19 Μαρ Ευθειασμός Αυχένα - Αντιμετώπιση
orthomedicare 0 4683
Ο αυχένας είναι κατασκευασμένος εκ φύσεως ώστε να διατηρεί μία φυσιολογική λόρδωση (καμπυλότητα). Πρόκειται για μία αρχιτεκτονική η οποία όταν διαταραχθεί, όταν παρουσιαστεί δηλαδή ευθειασμός, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δυσλειτουργικά και οδυνηρά.Οι αυχενικοί σπόνδυλοι αποτελούν την “κολόνα” που στηρίζει το κεφάλι. Η “κολόνα” όμως αυτή δεν ..
26 Φεβ Οστεοπορωτικά Κατάγματα και Συντηρητική Αντιμετώπιση
orthomedicare 0 2980
Σε ασθενείς που πάσχουν από οστεοπόρωση, είναι πολύ συνήθη τα κατάγματα στη σπονδυλική στήλη. Τα κατάγματα αυτά μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και μετά από ελάχιστη καταπόνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ασθενείς με βαριά οστεοπόρωση μπορεί να εμφανίσουν κάταγμα στη σπονδυλική στήλη ακόμη και μετά από άρση μέτριου βάρους, σκύψιμο, απότομες κινήσεις ή κα..
12 Ιαν Παθήσεις Άκρου Πόδα Και Συντηρητική Αντιμετώπιση
orthomedicare 0 3515
Η ποδοκνημική άρθρωση είναι αδιαμφισβήτητα από τις σημαντικότερες αρθρώσεις που συμβάλλουν στην σωστή στάση του σώματος. Στην άρθρωση αυτή παρουσιάζονται διάφορες παθήσεις που αφορούν τα οστά, τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους κ.ά. Μερικές από τις παθήσεις του άκρου πόδα αναλύονται παρακάτω. Βλαισοποδία (πλατυποδία)Είναι η μείωση ή εξάλειψη της ..
18 Δεκ Ασθένειες του γραφείου και πώς να τις αντιμετωπίσετε!
orthomedicare 0 3010
Μήπως σας αρρωσταίνει η καρέκλα του γραφείου σας ή το ποντίκι του υπολογιστή σας; Τα προβλήματα που οφείλονται σε κακή στάση του σώματός μας στο γραφείο και στον υπολογιστή είναι σήμερα πολύ συχνά και αυξάνονται συνεχώς.Αυτό οφείλεται:Στη σύγχρονη μορφή εργασίας των περισσότερων ανθρώπων, κλεισμένων σε γραφεία εταιρειών και υπηρεσιών Στο σύγ..
30 Ιουλ Γάγγλιο : Ορισμός, Συμπτώματα, Αντιμετώπιση
orthomedicare 0 5532
Τι είναι το Γάγγλιο Καρπού;Το γάγγλιο καρπου είναι η πιο συχνή μορφή καλοήθους ογκιδίου στο χέρι. Πρόκειται για μια κύστη, ή συνηθέστερα μια πολυκυστική δομή, που περιέχει ζελατινώδες υγρό. Συνήθως, δημιουργεί μόνο κοσμητικό πρόβλημα, ενώ σπανιότερα, λόγω πίεσης των παρακείμενων ιστών, μπορεί να προκαλέσει πόνο, ή άλλες σοβαρότερες εκδηλώσεις ό..
23 Απρ Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη χρήση μάσκας
orthomedicare 0 873
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας είναι αναγκαία και επιτακτική σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα, σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα και υποψία λοίμωξης και σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς για τους οποίους υπάρχει η υποψία λοίμωξης. Επίσης, θα ήταν ωφέλιμη βάσει των νέων επιστημονικών οδηγιών και στον υπόλοιπο πλ..
14 Απρ Κορονοϊός 2019-nCoV : Γιατί η Πρόληψη είναι σημαντικότερη από την Θεραπεία
orthomedicare 0 724
Ο νέος κορονοϊός ονομάζεται 2019–nCoV και αποτελεί ένα καινούργιο στέλεχος κοροναϊού, που δεν είχε ανιχνευθεί πριν από την πρόσφατη επιδημία στην περιοχή Wuhan στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019. Ο 2019–nCoV ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών όπως ο ιός που προκαλεί Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS-nCoV), αλλά δεν είναι ο ίδιος ιός.Σημαντικη θ..
28 Ιαν Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή στο τελικό στάδιο της Άνοιας
orthomedicare 0 3486
Είναι ευρέως γνωστά τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει η άσκηση και τα σωστά ορθοπεδικά βοηθήματα στην πρόληψη αλλά και στην βραδεία εξέλιξη της Άνοιας στα πρώτα στάδια της νόσου (National Institute on Aging, 2012). Ως γνωστόν, στο τελικό στάδιο αυτής της ασθένειας, ο ασθενής αδυνατεί να ελέγξει τις κινήσεις του, παρουσιάζει αδυναμία να περπατήσει..
19 Δεκ Βλαισός Μέγας Δάκτυλος / Hallux Valgus (Κότσι)
orthomedicare 0 1312
Ο Βλαισός Μέγας Δάκτυλος είναι η επί τα εκτός παρεκτόπιση του μεγάλου δακτύλου στον Άκρο Πόδα. Είναι μια σύνθετη παραμόρφωση της πρώτης ακτίνας, που συνοδεύεται συνήθως από παραμορφώσεις και συμπτώματα στα υπόλοιπα δάκτυλα.Παρ' όλο που υπάρχει μια σαφής κληρονομική προδιάθεση, η παραμόρφωση θεωρείται επίκτητη και όχι συγγενής. Πολλές φορές είναι..
Εμφάνιση 1 έως 15 από 61 (5 Σελ.)