ΜΕΝΟΥ
Καλάθι

Τρισδιάστατη μελέτη | πελματογράφημα

Η ORTHOMEDICARE καινοτομεί και παρέχει πλέον το απόλυτο πέλμα στον πελάτη της!

Τεχνολογία αιχμής στη μέτρηση και κατασκευή ορθοπεδικών και διαβητικών πελμάτων!
Ένας από τους κορυφαίους πελματογράφους που εκτός από την απόλυτη τρισδιάστατη απεικόνιση του ποδιού με τις ιδιαιτερότητές του ( βλαισοποδία, ραιβοποδία,πλατυποδία, έλκη, γαμψοδακτυλίες , σφυροδακτυλίες, κάλους, κότσι, πτώση μεταταρσίου, κ.α ) μετρά με απόλυτη ακρίβεια την κατανομή φορτίων των ποδιών του εξεταζόμενου σε όρθια και καθιστή θέση!
Έτσι μπορούμε πλέον να σας κατασκευάσουμε το απόλυτο εξατομικευμένο πέλμα λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους του άκρα πόδα.

Το πέλμα καλείται να στηρίξει όλο το βάρος συμμετρικά και να κρατήσει τόσο τους κάθετους άξονες της ποδοκνημικής άρθρωσης σε συνδυασμό με τους μύες του μηρού όσο και τους άξονες του γόνατος και κατ΄επέκταση του ισχίου.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη σωστή θέση του ποδιού είναι η παθήσεις όπως :
 

  • Βλαισοποδία (πλατυποδία) δεν υπάρχει ποδική καμάρα κατά την φόρτιση με βλαισότητα
  • Ραιβοϊπποποδία (κοιλοποδία) έντονη ποδική καμάρα, τα φορτία ασκούνται έξωτερικά του πέλματος με ραιβότητα
  • Βλαισογωνία ( Valgus )
  • Ραιβογωνία   ( Varus )
  • Έξω /Έσω στροφή του ποδιού κατά τη βάδιση
  • Ανισοσκελία

Όλα τα παραπάνω μπορούν να εξεταστούν μέσω πελματογραφήματος να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν συντηρητικά .
Τα ορθωτικά πέλματα στοχεύουν στη διόρθωση τυχόν ανατομικών στρεβλώσεων / δυσλειτουργιών, με συνέπεια την ορθή μηχανική στήριξη του ποδιού και κατ’ επέκταση ολόκληρου του σώματος.

Ο εξεταστής γνωρίζοντας τις παθήσεις του άκρου ποδός έχει στα χέρια του ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και σε συνδυασμό με τον ορθωτικό κατασκευάζει το κατάλληλο πέλμα για κάθε περίπτωση.
Σημαντικό είναι να διαγνώσουμε τέτοιες παθήσεις σε σχετικά μικρή ηλικία για να αποτρέψουμε φθορές στις αρθρώσεις και στην σπονδυλική στήλη.
Οι πιέσεις που ασκούνται κυρίως στα γόνατα επιβαρύνουν τους μηνίσκους, την επιγονατίδα την άρθρωση του γόνατος και ομάδες μυών που καλούνται να στηρίξουν τις δυνάμεις που ασκούνται κατά τη βάδιση ή το τρέξιμο.
Πράγματι η βάση, το πόδι μας δηλαδή, είναι η αρχή της ορθής μηχανικής στήριξης του κάτω άκρου και κατά συνέπεια η συνέχεια της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης.

 

     
 

Τι σημαίνει αυτό;


Η έντονη βλαισότητα – βλαισογωνία (Valgus) του ενός ποδιού έχει συνέπεια στην δημιουργία ανισοσκελίας με αποτέλεσμα τη μεταφορά του οριζόντιου άξονα της λεκάνης και την κατανομή άνισων φορτίων στο ένα σκέλος, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια <τεχνητή > σκολίωση.

 


Κάτι τέτοιο δημιουργεί προβλήματα στο γόνατο τα ισχία και στην οσφυϊκή χώρα με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν φθορές με την πάροδο του χρόνου, ειδικά εάν το άτομο είναι υπέρβαρο.
 

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας για να σας κάνουμε ένα πελματογράφημα δωρεάν, χωρίς καμία δέσμευση αγοράς ή κατασκευής πελμάτων.

 


Αξίζει τον κόπο κάνετε μια εξέταση δωρεάν .......γιατί η υγεία των ποδιών σας είναι σημαντική.

Κορυφαία ποιότητα κατασκευής πελμάτων με την κατάλληλη πυκνότητα υλικού, λαμβάνοντας πάντα υπ΄όψιν το σωματικό σας βάρος.

 

Δίνουμε 1 Χρόνο εγγύηση στα πέλματα !

 

Δείτε στο βίντεο μια σύντομη παρουσίαση του Πελματογράφου μας :