Τρισδιάστατη μελέτη

ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ
Δωρεάν 3D πελματογράφημα με προφορική εκτίμηση από ειδικό !

Γιατί να κάνω μέτρηση με τρισδιάστατο (3D) πελματογράφο Laser τεχνολογίας;

Ο τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατος 3 D Laser πελματογράφος μας, μετρά και αποδίδει άμεσα αποτελέσματα σχετικά με:
⏵ Το είδος του πέλματος ( κοιλοποδία, πλατυποδία, βλαισό, ραιβό κ.α)
⏵ Τον κάθετο άξονα της ποδοκνημικής άρθρωσης (πρηνισμός-υπτιασμός)
⏵ Την απεικόνιση καμάρας και όλων των σημείων του πέλματος
⏵ Τη μορφολογία του άκρου ποδός με απόλυτη ακρίβεια χιλιοστού κατά μήκος όλου του ποδιού
⏵ Τα σημεία μέγιστης φόρτισης του άκρου ποδός
⏵ Την εφαπτόμενη επιφάνεια του πέλματος (δάχτυλα, μετατάρσιο, έσω και έξω χείλος)
Η ακτίνα Laser καταγράφει με εξαιρετική ακρίβεια και την πιο μικρή λεπτομέρεια του ποδιού!

 • Διάγνωση – Κύριες Παθήσεις

  ⏵ Βλαισοποδία, διαταραχή του άξονα με τα φορτία να ασκούν πιέσεις προς το εσωτερικό μέρος του αστραγάλου και γόνατο.
  ⏵ Πλατυποδία πλήρης πτώση ποδικής καμάρας, το πόδι σχεδόν εφάπτεται εσωτερικά στο έδαφος μερικές φορές συνυπάρχει συνήθως με βλαισότητα.
  ⏵ Ραιβoποδία, τα φορτία ασκούνται εξωτερικά του πέλματος και ασκούν πιέσεις στο εξωτερικό μέρος του αστραγάλου και γόνατο.
  ⏵ Βλαισογωνία, πρηνισμός, Ραιβογωνία υπτιασμός του άκρου ποδός έσω /έξω στροφή του ποδιού κατά τη βάδιση.
  ⏵ Κοιλοποδία, έντονη ποδική καμάρα, ασκούνται πιέσεις κάτω από το πέλμα, μερικές με γαμψοδακτυλία, συνυπάρχουν συνήθως με ραιβοποδία.
  ⏵ Ανισοσκελία, διαφορετικό μήκος του ποδιού από το άλλο (μετά από τραυματισμό ή χειρουργείο σε γόνατο, ισχίο ή και εκ γενετής).
  ⏵ Άκανθα πτέρνας, έντονος πόνος στη βάση της πτέρνας (ακανόνιστη οστεοποίηση στην περιοχή της πτέρνας) που πρέπει να αποφορτιστεί.
  ⏵ Πτώση μεταταρσίου – μεταταρσαλγία, έντονος πόνος στα μετατάρσια με οίδημα, αίσθηση ότι πατάμε σε χαλίκια.
  ⏵ Πελματιαία απονευρωσίτιδα, ένας ισχυρός σύνδεσμος στο πέλμα του ποδιού, ο οποίος συνδέει την πτέρνα με τα δάκτυλα και υποστηρίζει τη καμάρα του ποδιού. Η λειτουργία του είναι να συγκρατεί την ποδική καμάρα του απορροφώντας όποια φορτία που δέχεται το πόδι μας κατά τη βάδιση ή το τρέξιμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές μετά από επαναλαμβανόμενες φορτίσεις και καταπόνηση να δημιουργούνται μικρό-ρήξεις (τραυματισμός ), οι οποίες προκαλούν πόνο κατά τη βάδιση με φλεγμονή.

 • Τεχνολογία αιχμής

  Διαθέτουμε 2 εκ των κορυφαίων πελματογράφων της αγοράς με τις εξής δυνατότητες:
  ⏵ Απόλυτη τρισδιάστατη απεικόνιση με κατανομή φορτίων και αποτύπωση όλου του πέλματος σε στατική μελέτη.
  ⏵ Δυναμική πλατφόρμα ανάλυσης βάδισης για την αναλυτική μέτρηση σε δυναμική βάδιση, πολλαπλή δυναμική βάδιση και στατική ανάλυση ισορροπίας.
  Έτσι πετυχαίνουμε την καλύτερη δυνατή διάγνωση έχοντας ως εργαλείο μας όλες τις παραπάνω παραμέτρους που μας δίνουν τα διαγνωστικά μηχανήματά μας!

 • Αποκατάσταση - πρόληψη

  Κατασκευάζουμε για εσάς ένα εξατομικευμένο πέλμα λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους του άκρα πόδα.
  ⏵ Τα ορθωτικά πέλματα στοχεύουν στη διόρθωση ανατομικών δυσλειτουργιών με συνέπεια να βοηθούν στην ορθή μηχανική για τη στήριξη του ποδιού και κατ΄ επέκταση ολόκληρου του σώματος, προλαμβάνοντας έτσι από φθορές σε αρθρώσεις και τένοντες.
  ⏵ Με γνώμονα το ρητό του Ιπποκράτη «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» η πρόληψη είναι πάντα προς όφελός μας!


Κατασκευή ορθοπεδικών και διαβητικών πελμάτων


Διαδικασία μέτρησης με δυναμικό πελματογράφο

Διαδικασία μέτρησης με δυναμικό πελματογράφο

Ο συγκεκριμένος πελματογράφος διαθέτει πολλαπλούς αισθητήρες στην επιφάνειά του, με τους οποίους πραγματοποιείται ανάλυση δυναμικής βάδισης ή πολλαπλής δυναμικής βάδισης και μας δίνει την απόλυτη εικόνα των φορτίων του ποδιού. Ο δυναμικός πελματογράφος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάλυση πιέσεων του ποδιού σε αθλητές. Η ακριβής γνωμάτευση και η κατασκευή πελμάτων συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσής και στη πρόληψη τραυματισμών. Ομοίως, σε περιστατικά διαβήτη, η ακριβής ανάλυση της ανατομίας και των φορτίων στο πέλμα θα μας επιτρέψει την πρόληψη και αντιμετώπιση ελκών που οφείλονται στην ανομοιόμορφη κατανομή των φορτίων στο πόδι του εξεταζόμενου. Σημαντικό είναι με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε να διαγνώσουμε παθήσεις σε σχετικά μικρές ηλικίες ή σε πρώιμο στάδιο, για να αποτρέψουμε φθορές σε αρθρώσεις και την σπονδυλική στήλη.

Μέτρηση παραμέτρων μορφολογίας του ποδιού

Με τον κορυφαίο τρισδιάστατο (3D) πελματογράφο του ελβετικού ορθοπεδικού οίκου Orthema που εκτός από την απόλυτη τρισδιάστατη απεικόνιση του ποδιού με τις ιδιαιτερότητές του, παρέχει μοναδικά στοιχεία και μετρήσεις ( φορτία, δυνάμεις, σχήμα ). 572 ακίδες μετρούν το πόδι ψηλαφώντας απαλά τον ιστό, τα οστά και τους χόνδρους. Επίσης με το δεύτερο διαγνωστικό μας, τον πιο σύγχρονο ψηφιακό πελματογράφο με σύστημα τρισδιάστατης φωτομετρικής στατικής μέτρησης, αποτυπώνουμε με ακρίβεια τις ανατομικές ιδιαιτερότητες των ποδιών και επιτυγχάνουμε τα εξής: • την κατασκευή εξατομικευμένων κατά περίπτωση πελμάτων με απόλυτη ακρίβεια • τη δυνατότητα πολλαπλής αναπαραγωγής του πέλματος αλλά και επανεξέτασης λόγω αποθήκευσης του ατομικού αρχείου μετρήσεων του εξεταζόμενου • την απόλυτη άνεση και ποιότητα κατασκευής, βασισμένων σε εμβιομηχανικά κριτήρια για την επιλογή του υλικού • τέλεια εφαρμογή σε υποδήματα όλων των τύπων ( δυνατότητα comfort,slim,sport,3/4 κ.α. )

Ανάλυση δεδομένων πελματογραφήματος

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τα διαγνωστικά εργαλεία ( 3D πελματογράφο, δυναμική πλατφόρμα ) εισάγονται σε ειδικό λογισμικό όπου και πραγματοποιείται μια εις βάθος ανάλυση της στατικής και ανατομίας του ποδιού του ασθενούς που βοηθά στην ακριβή γνωμάτευση. Όλα τα δεδομένα αναλύονται και επεξεργάζονται σε ειδικό κατασκευαστικό λογισμικό ( insole designer ) και ανάλογα με την ανάγκη του κάθε ασθενή γίνονται οι διορθώσεις και τέλος αποστέλλονται στο CAD-CAM μηχάνημα για την απόλυτη κατασκευή ενός εξατομικευμένου πέλματος.

Κατασκευή ορθωτικών πελμάτων

Ο εξεταστής γνωρίζοντας τις παθήσεις του άκρου ποδός έχει στα χέρια του ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και σε συνδυασμό με τον ορθωτικό κατασκευάζει το κατάλληλο πέλμα για κάθε περίπτωση. Έτσι, σας κατασκευάζουμε το απόλυτο εξατομικευμένο πέλμα λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους του άκρα πόδα. Τα ορθωτικά πέλματα στηρίζουν τις αρθρώσεις του πέλματος, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις πιέσεις που ασκούνται σε όλη την επιφάνειά του, έτσι ώστε το πόδι να λειτουργεί φυσιολογικά χωρίς να ασκείται πίεση ή τριβή σε κάποιο σημείο του κατά τη βάδιση ή την αθλητική δραστηριότητα. Αυτό βοηθάει στο να βαδίζουμε σωστά χωρίς πόνο στα άκρα, αλλά και να προστατεύουμε τις αρθρώσεις μας (γόνατα, ισχία, σπονδυλική στήλη) από τους κραδασμούς με αποτέλεσμα τη μείωση της μηχανικής επιβάρυνσης στα πόδια και στον κορμό καθώς και της μυϊκής κόπωσης, διευκολύνοντας έτσι τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Παράδειγμα γνωμάτευσης


Συγκεντρώνοντας όλα τα δεδομένα στα συστήματα ανάλυσης που διαθέτουμε, έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την εκάστοτε περίπτωση, ώστε να μπορούμε να αποτυπώσουμε ( εκτύπωση ) για τον θεράποντα ιατρό σας μια εμπεριστατωμένη επιστημονική γνωμάτευση.


Δείτε παρακάτω ένα δείγμα γνωμάτευσης:


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ
info-2-back-image

Το πόδι μας, είναι η αρχή της ορθής μηχανικής στήριξης

Πράγματι η βάση, το πόδι μας δηλαδή, είναι η αρχή της ορθής μηχανικής στήριξης του κάτω άκρου και κατά συνέπεια η συνέχεια της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης. Η έντονη βλαισότητα – βλαισογωνία (Valgus) του ενός ποδιού έχει συνέπεια στην δημιουργία ανισοσκελίας με αποτέλεσμα τη μεταφορά του οριζόντιου άξονα της λεκάνης και την κατανομή άνισων φορτίων στο ένα σκέλος, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια <τεχνητή > σκολίωση.

Κορυφαία Γερμανική τεχνολογία απόλυτης κατασκευής πελμάτων με μηχανή CNC, CAD CAM

Οι ορθωτικοί πάτοι βοηθούν στο να περπατάμε σωστά χωρίς να προκαλούν πόνο στα άκρα, ενώ βοηθούν επίσης στην ανακούφιση από την πίεση στις αρθρώσεις μας (γόνατα, γοφούς και σπονδυλική στήλη).

Κατασκευάζουμε το πέλμα σας με κορυφαίες πρώτες ύλες και λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την πυκνότητα των υλικών ανάλογα με το σωματικό βάρος και την πάθηση που προκύπτουν από την εμβιομηχανική ανάλυση των διαγνωστικών μας, παρέχουμε σε σας, ένα εξατομικευμένο ορθοπεδικό πέλμα, που βοηθά, όχι μόνο να περπατάτε άνετα χωρίς να νιώθετε ενόχληση στα άκρα σας, αλλά και για να προστατεύσετε τις αρθρώσεις σας από κραδασμούς και φθορές.

Το ορθωτικό βοήθημα μειώνει τη μηχανική καταπόνηση στα πόδια και τον κορμό μας, ξεκουράζει τα πέλματα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας.

Τεχνολογία αιχμής!

Διαγνωστικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας

Με διαγνωστικές δυνατότητες, παρέχεται μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση. Οι αναφορές δίνουν πρόσβαση σε πάνω από ένα εκατομμύριο σημεία δεδομένων που αναλύουν τις αποκλίσεις από τη βέλτιστη ανατομία και βοηθούν στην αποτελεσματική παροχή ορθωτικών λύσεων για τους ασθενείς.

High end λογισμικό κατασκευής Insole designer

Insole_designer

Σημασία ορθωτικών πελμάτων

Το πέλμα καλείται να στηρίξει όλο το βάρος συμμετρικά και να κρατήσει τόσο τους κάθετους άξονες της ποδοκνημικής άρθρωσης σε συνδυασμό με τους μύες του μηρού όσο και τους άξονες του γόνατος και κατ΄επέκταση του ισχίου.

Τα ορθωτικά πέλματα στοχεύουν στη διόρθωση τυχόν ανατομικών στρεβλώσεων / δυσλειτουργιών, με συνέπεια την ορθή μηχανική στήριξη του ποδιού και κατ’ επέκταση ολόκληρου του σώματος.

Κορυφαία ποιότητα κατασκευής πελμάτων με την κατάλληλη πυκνότητα υλικού, λαμβάνοντας πάντα υπ΄όψιν το σωματικό σας βάρος.

Είδη πελμάτων που κατασκευάζουμε


Διαβητικό πέλμα

Πολύ μαλακό υλικό με σημεία αποφόρτισης για την αποφυγή ελκών.Πρόληψη σε διαβητικά πόδια με ιδιαιτερότητες ( γαμψοδακτυλίες, καλούς, πλατυποδία κ.α.)

Αθλητικό πέλμα

Εξατομικευμένο ανθεκτικό πέλμα με αντικραδασμικές ιδιότητες για σκληρή χρήση, διορθώνει τα φορτία και τον άξονα στο πέλμα με αποτέλεσμα να προστατεύει τις αρθρώσεις, να μειώνει την λειτουργία μυϊκών ομάδων που δρουν ανταγωνιστικά με όφελος στην απόδοση και την ενέργεια του αθλούμενου.

Πολιτικό πέλμα

Ειδικά κατασκευασμένο για καθημερινή χρήση με υποστήριξη σε ποδική καμάρα ήπιο μαξιλάρι μεταταρσίου ώστε να διορθώνει τον άξονα και να ξεκουράζει τα πόδια σε πολύωρη ορθοστασία η περπάτημα.

Παιδικό πέλμα

Ιδανικό πέλμα σε βλαισοπλατυποδίες, ραιβότητες και αστάθειες του ποδιού στη φάση της ανάπτυξης ώστε να διορθώνεται και να προλαμβάνονται μετέπειτα χρόνιες παθήσεις του άκρου ποδός.

Πέλματα ανισοσκελίας

Σε περιπτώσεις ανισοσκελίας, μετράμε την διαφορά του σκέλους για να κατασκευάσουμε ειδικό πέλμα με ανύψωση ( εώς και 1,5 εκ. ) ώστε να επαναφέρουμε την ίση κατανομή φορτίων σε γόνατα και ισχία και να αποφορτίσουμε τη μέση και τις αρθρώσεις. Για μεγαλύτερες ανισοσκελίες συμπληρώνουμε τη διαφορά στη βάση του υποδήματος.Οι πόνοι συνήθως σε ισχία και γόνατα μπορεί και να οφείλονται και σε διαφορά μήκους του σκέλους από 0,5 εκ.και πάνω.

Ειδικές κατασκευές

Σε δύσκολες περιπτώσεις όπου θέλουμε να επέμβουμε στον άξονα του ποδιού, σε γαμψοδακτυλίες, κάλους, άκανθα πτέρνας, πτώση μεταταρσίου ( μεταταρσαλγία ) έντονες βλαισότητες ή ραιβότητες, κατασκευάζουμε το πέλμα εξατομικευμένα για εσάς.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ


ΤΗΛ: 2105914944
Δείτε στο βίντεο μια σύντομη παρουσίαση ενός από τους Πελματογράφους μας
ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ

Ελάτε για μια δωρεάν εξέταση, γιατί η υγεία των ποδιών σας είναι σημαντική. Όλα τα πέλματά μας έχουν 1 χρόνο εγγύηση!

Γιατί να προτιμήσετε εμάς;

Στο κέντρο ανάλυσης και κατασκευής εξατομικευμένων πάτων της orthomedicare, ακολουθείται μία λεπτομερής διαδικασία από έμπειρους ειδικούς ώστε να έχετε το απόλυτο ορθωτικό βοήθημα:

⏵ 3D Laser Πελματογράφημα Orthomedicare
⏵ Αξιολόγηση – εκτίμηση των δεδομένων της ανάλυσης και επιλογή του είδους πέλματος που επιθυμείτε ( πολιτικό, αθλητικό, διαβητικό, παιδικό, ανισοσκελίας, άνεσης κ.α. )
⏵ Σχεδιασμός του εξατομικευμένου πέλματος με διόρθωση για κάθε πόδι ξεχωριστά!
⏵ Κατασκευή με πιστοποιημένα ( CE ) αντιαλλεργικά υλικά κορυφαίας ποιότητας E.V.A κατάλληλα για ιατροτεχνολογικά προϊόντα
⏵ Παράδοση των πελμάτων πάντα με εφαρμογή στα υποδήματα σας
⏵ Αναλυτικές οδηγίες χρήσης για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των ορθωτικών πάτων
⏵ Επιστημονική αξιολόγηση από ειδικούς με αποτύπωση και ανάλυση των δεδομένων της μέτρησης
⏵ Διαθέτουμε ένα μεγάλο εύρος υλικών για την κατασκευή πάτων ( μαλακά, μέτριας / μεγάλης πυκνότητας ) τα οποία προσαρμόζουμε ανάλογα με το σωματικό βάρος και τις ανάγκες σας, ώστε το πέλμα σας να διατηρεί την διορθωτική του ιδιότητα παρά την καθημερινή χρήση
⏵ Παρέχουμε after sales service και δίνουμε εγγύηση 1 χρόνο στα πέλματα που κατασκευάζουμε
⏵ Παράδοση των πελμάτων σας εντός 3 εργάσιμων ημερών !

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Εισάγετε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε για ενημέρωση...